19:16 29.09.2019

Конгрес США хоче отримати доступ до записів розмов Трампа з Путіним

2 хв читати
Конгрес США хоче отримати доступ до записів розмов Трампа з Путіним

Конгрес США з метою нацбезпеки має намір отримати в своє розпорядження записи переговорів президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним і з іншими світовими лідерами, заявив голова комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф.

"Я вважаю, що тут питання першорядної важливості - захистити національну безпеку США і подивитися на те, чи підривав президент нашу (США - ІФ) безпеку в розмовах і з іншими світовими лідерами, особливо з Путіним, і таким чином, як вважав він (Трамп - ІФ), він приносив користь власній передвиборчій кампанії", - цитують конгресмена західні ЗМІ.

При цьому він висловив рішучість встановити, приховував чи що-небудь президент від громадськості.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб у середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

На вимогу законодавців стенограма бесіди Трампа із Зеленським також була передана їм для вивчення. Разом з тим, як повідомляють ЗМІ, це не змусило їх відмовитися від згортання процедури.

Опублікований Білим домом документ складений, грунтуючись на записах співробітників адміністрації США, присутніх у кабінеті Трампа під час телефонної розмови із Зеленським. Згідно зі стенограмою, Трамп дійсно просив Зеленського провести розслідування у справі Байдена. Однак в тексті немає ознак погроз і шантажу з боку американського президента.

Проте, ЗМІ, коментуючи скандал, зазначають, що вимогою розслідування діяльності Байдена в Україні Трамп намагається усунути ймовірного суперника від Демократичної партії - Джо Байдена - на президентських виборах 2020 року.

Сам Трамп заявляв, що розслідування, спрямоване на оголошення імпічменту, є "полюванням на відьом", і сказав, що демократ-конгресмен Адам Шифф, який ініціював розслідування, спаплюжив і обмовив його, і повинен піти з Конгресу.

Зі свого боку, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що публікація стенограми телефонної розмови президентів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського показала небезпеку ведення переговорів з Вашингтоном і матиме наслідки для спілкування Сполучених Штатів з іншими країнами.

"Після цього скандалу всі розуміють, що дзвонити в Вашингтон, вести переговори, зустрічатися - небезпечно", - сказала Захарова в ефірі "Першого каналу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА