Політика

Верховна Рада затвердила програму діяльності Кабміну

Верховна Рада схвалила програму діяльності Кабінету Міністрів України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за це рішення проголосували 236 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в п'ятницю.

"За" проголосувала фракція "Слуга народу" (225 голосів), шестеро нардепів - членів групи "За майбутнє" та п'ятеро позафракційних парламентаріїв.

Згідно зі ст.87 Конституції України, протягом року після затвердження Програми діяльності Кабміну ВР не може розглядати питання відставки уряду.

Представляючи програму, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук подякував народним депутатам за вже виконану спільну роботу та зазначив, що кожного дня вона стає дедалі ефективнішою.

"Але є одна обставина, яка, на мій погляд, має поступово піти у минуле. Це так званий режим форсування, ви називаєте його"турборежим". Це ненормально. Ми мали приймати закони дуже швидко і на рівні уряду, і на рівні парламенту. І ми дякуємо вам за це. Але на майбутнє ми маємо побудувати роботу системно, щоб показати приклад, як український уряд і парламент можуть бути передбачуваними для суспільства та бізнесу", - заявив Гончарук.

При цьому він додав, що основою цієї роботи Кабміну пропонує зробити Програму діяльності уряду.

"Він є фундаментом для нашої майбутньої роботи й основою для того, щоб через рік вам було за чим оцінювати роботу уряду", - сказав прем'єр.

Він наголосив, що мета уряду - зростання економіки за п'ять років на 40%, додавши, що це реально, якщо наступного року зростання буде 5%, а потім - щороку по 7%. Гончарук зазначив, що цьому сприятиме підвищення рівня економічних свобод.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ