16:16 13.10.2019

Син Байдена вирішив звільнитися з компанії з китайською участю, щоб уникнути конфлікту інтересів

2 хв читати

Гантер Байден, син колишнього віце-президента США і кандидата в президенти Джо Байдена, прийняв рішення наприкінці жовтня залишити посаду в керуючій компанії фонду прямих інвестицій, який підтримують держструктури КНР, щоб не давати приводів пред'являти претензії стосовно конфлікту інтересів.

Про це в неділю повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву Гантера, зроблену через його адвоката.

Крім цього, Гантер обіцяв, що якщо його батько - потенційний кандидат в президенти США від демократів - переможе на виборах 2020 року, то він, Гантер Байден, не працюватиме на фірму, якою володіють іноземці, і не буде членом правління такої компанії.

"За (можливої - ІФ) адміністрації Байдена Гантер буде готовий підкорятися всім і будь-яким інструкціям і стандартам, які може ввести в дію президент (Джо - ІФ) Байден щодо можливого конфлікту інтересів або його виникнення, зокрема щодо обмежень з приводу ділових інтересів за кордоном", - наголошується в заяві.

"Він (Гантер - ІФ) продовжить робити так, щоб його батько не був особисто залучений в його комерційні справи", - також йдеться в заяві.

Зазначається, що Гантер Байден ніколи не обговорював ділову активність зі своїм батьком.

"Він ніколи не сприймав великої кількості неправдивих звинувачень і проти себе, і проти батька, зроблених президентом США", - наголошується в заяві.

Раніше президент США Дональд Трамп звинувачував Джо Байдена в корупції і закликав владу КНР і України провести розслідування щодо нього і підлеглих йому організацій.

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Трампа і президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації в ЗМІ, з посиланням на інформатора, про те, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, щоб той розпочав розслідування щодо одного з основних кандидатів у президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина Гантера.

Унаслідок "українського скандалу" демократи в палаті представників 24 вересня ініціювали процедуру імпічменту Трампу.

У свою чергу Джо Байден на початку жовтня вперше висловився за те, щоб конгрес оголосив імпічмент президенту країни Дональду Трампу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА