Політика

Могеріні: Зустріч глави українського МЗС з його колегами з ЄС - хороша можливість почути про плани нового керівництва для країни

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні упевнена, що зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ЄС з їхнім українським колегою Вадимом Пристайком на полях засідання Ради ЄС - хороша можливість почути про плани нового керівництва для країни.

Про це Могеріні сказала в понеділок у Люксембурзі перед початком засідання Ради ЄС з питань закордонних справ, де серед іншого глави зовнішньополітичних відомств обговорюватимуть й українське питання.

"Для нас це буде можливість почути від нього (Пристайка) про плани нової адміністрації, нового уряду щодо реформ. Як вам відомо, ЄС - основний, хто підтримує українські реформи, а також територіальну цілісність та суверенітет країни. Тому для нас це буде хороша можливість обговорити з ним, які перспективи для країни", - зазначила високий представник.

При цьому Могеріні наголосила, що для неї особисто "важливо утримувати увагу Європейського Союзу та міжнародної спільноти" на ситуації в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ