Політика

Незмінність підходів Євросоюзу до санкцій проти РФ підтвердив кандидат на посаду глави дипломатії ЄС Боррель на зустрічі з Пристайком

На полях засідання Ради Європейського Союзу у закордонних справах у Люксембурзі відбулася зустріч міністра закордонних справ України Вадима Пристайка з кандидатом на посаду високого представника ЄС у закордонних справах та політики безпеки Жозепом Боррелем.

"Жозеп Боррель підтвердив незмінність підходів ЄС щодо застосування санкцій стосовно Росії з метою повного виконання Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - повідомляє в понеділок прес-служба МЗС України.

Пристайко, у свою чергу, наголосив на необхідності подальшого активного залучення ЄС до процесу стабілізації ситуації на сході України та поінформував про підготовку до саміту в "нормандському форматі" на рівні глав держав і урядів.

Український міністр також подякував Боррелю за чітку позицію щодо російської агресії проти України та відновлення територіальної цілісності Української держави, які висловив кандидат на посаду високого представника ЄС 7 жовтня в Комітеті Європейського парламенту із закордонних справ під час парламентських слухань.

Сторони окремо обговорили актуальні питання двосторонніх відносин Україна-ЄС і пріоритети ключових реформ в Україні.

"ЄС - ключовий торговельний партнер України, що особливо важливо в умовах тривалої російської агресії. Ми налаштовані продовжувати активну імплементацію внутрішніх реформ та цінуємо підтримку ЄС на цьому шляху", - зазначив Пристайко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ