Політика

Забезпечити активну роботу міжурядової комісії з економічної, промислової та науково-технічної співпраці домовилися Зеленський і прем'єр Латвії Каріньш

Під час офіційного візиту до Латвії президент України Володимир Зеленський провів переговори з прем'єр-міністром цієї країни Кріш’янісом Каріньшем, під час яких співрозмовники обговорили низку питань двостороннього і міжнародного порядку.

"Для нас дуже важливий цей візит. Сьогодні наш пріоритет – припинення війни. І дуже важливо, щоб у нас була допомога Європи, наших друзів, які спільно й чесно нас підтримують", - зазначив Зеленський на зустрічі з Каріньшем, повідомляє в середу ввечері прес -служба глави держави.

Згідно з інформацією, сторони відзначили поступове збільшення обсягів двосторонньої торгівлі між країнами і наявність можливостей для подальшого розвитку економічної співпраці.

"Сторони домовилися забезпечити подальшу активну роботу в рамках міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва", - йдеться в повідомленні.

Зеленський також розповів латвійській стороні про кроки української влади, зроблені з метою поліпшення умов ведення бізнесу в Україні, та можливості для інвестицій.

Президент України наголосив на актуальності залучення подальшої експертної допомоги Латвії, використання латвійського досвіду для реалізації реформ у країні відповідно до Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Особливу увагу співрозмовники приділили поліпшенню української медицини.

"Кріш’яніс Каріньш підтримав Україну в питаннях "Північного потоку - 2", зазначивши, що Латвія на всіх майданчиках виступала проти цього проекту", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ