Політика

Зеленський підписав закон про держпідтримку іноземних кіновиробників

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про підтримку іноземних кіновиробників, який сприятиме залученню інвестицій та популяризації України, повідомляє прес-служба глави держави в середу ввечері.

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" щодо надання державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб’єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні" 20 вересня 2019 року.

"Документ, зокрема, передбачає надання державної субсидії для повернення іноземним кіновиробникам 25% витрат на зйомку фільмів на території України. Крім того, іноземні кіновиробники можуть отримати повернення ще 5% витрат у разі, якщо вони використовують для створення фільмів твори українських авторів чи сюжет про Україну, зокрема тему збройної агресії проти нашої країни", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що реалізація закону сприятиме просуванню позитивного іміджу України за кордоном, популяризації українських авторів і творів у світі, співпраці та створенню спільних кінопроектів із провідними західними продюсерами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ