Політика

"Слуга народу" проведе внутрішнє розслідування ситуації з листуванням свого нардепа Медяника

Фракція "Слуга народу" проведе внутрішнє розслідування у зв'язку з можливо компрометувальною перепискою по телефону депутата В'ячеслава Медяника під час пленарного засідання, заявляє голова фракції Давид Арахамія.

"Ми завтра проведемо внутрішнє розслідування щодо цього інциденту. У нього є версія, що це якась інформація щодо крадіжки цукрового майна. І ми хочемо цю версію заслухати, перевірити та верифікувати. Якщо це не працює, і якщо це так, як воно зараз виглядає в ЗМІ, тоді виноситимемо на комітет з етики", - сказав Арахамія журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер у Києві.

У свою чергу голова Верховної Ради Дмитро Разумков, відповідаючи на запитання про ситуацію з листуванням Медяника, зазначив, що він поки що не мав бесіди з цим нардепом з цього питання.

"Але упевнений, що вона буде всередині фракції, тому що насамперед це член фракції", - додав спікер.

Відповідаючи на запитання, чи варто позбавляти мандата за такі дії парламентаря, Разумков заявив: "Гадаю, що спершу потрібне внутрішнє розслідування...Виходячи з результатів цього розслідування або спілкування - ми не досудовий орган - треба буде розуміти, яке рішення необхідно ухвалювати".

При цьому він зазначив, що наразі парламент не має можливості за фактом цього інциденту позбавляти нардепа повноважень.

"Але я думаю, що потрібно буде ухвалювати інші закон, частину з них ми вже ухвалили, щоб правоохоронним органам і громадськості було легше контролювати роботу народних депутатів, якщо вони йдуть сюди не працювати на державу, а займатися іншими речами, які не завжди відповідають чинному законодавству", - сказав спікер.

У вівторок в українських ЗМІ з'явилися фотографії екрана телефону нардепа Медяника з перепискою, під час якої він зі своїм співрозмовником, підписаним як "Саша Яровий", обговорював співпрацю з прокуратурою.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ