12:02 21.10.2019

За Гладковського внесли заставу

2 хв читати
За Гладковського внесли заставу

За президента корпорації "Богдан", екс-заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олега Гладковського, який перебуває під арештом, внесли заставу у розмірі 10 млн грн, повідомляє у понеділок "5 канал" з посиланням на адвоката заарештованого Руслана Волинця.

За словами адвоката, кошти перерахували близькі підозрюваного. Як наслідок, екс-заступник секретаря РНБО може вийти із СІЗО вже у понеділок.

Як повідомлялося, 17 жовтня Гладковського затримали в аеропорту "Бориспіль" детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем та декларуванні недостовірних відомостей.

Так, детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому посадовцю у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що Гладковський використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби для отримання неправомірної вигоди ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", в якій він є кінцевим власником. Він забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

У результаті державі було завдано збитків на суму понад 10,62 млн грн.

Крім того, встановлено, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості у центрі столиці, - $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) і $47,5 тис. (за 2018 рік).

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами НАБУ. Про це йдеться в скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду.

Також захисник Гладковського заявив, що його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби понад десять разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Олегу Гладковському у вигляді тримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави у 10 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА