20:12 08.11.2019

Держдеп США може скасувати посаду спецпредставника з питань України, яку обіймав Волкер

2 хв читати
Держдеп США може скасувати посаду спецпредставника з питань України, яку обіймав Волкер

Влада США може скасувати посаду спеціального представника Державного департаменту США з питань України, яку раніше обіймав Курт Волкер, пише у п'ятницю журнал Foreign Policy з посиланням на джерела.

Очікується, що обов'язки Волкера розподілять між іншими співробітниками Держдепу, які займаються темами, пов'язаними з Україною.

Джерела видання повідомляють, що рішення про можливе скасування посади значною мірою пов'язане з тим, що адміністрації США буде складно знайти заміну Волкеру на тлі того, як складно стало працювати в напрямі України.

Останнім часом чиновників, які займаються Україною, викликають до Конгресу, на них тиснуть адвокати Держдепу, а їхні кар'єри страждають від цього або й зовсім руйнуються, зазначає Foreign Policy. Робота спецпредставника не оплачується, повідомляє журнал.

"Ніхто при здоровому глузді не захоче посісти це місце. Очевидно, що на тебе будуть спрямовані уважні погляди всього світу. А в Держдепартаменті сидить керівництво, яке демонструє своє небажання заступатися за своїх співробітників навіть найпростішими способами", - заявив журналу неназваний колишній американський чиновник.

Волкер пішов у відставку 27 вересня, він став першим високопоставленим американським чиновником, який залишив свою посаду після початку процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

Він обійняв посаду спецпредставника з питань України в липні 2017 року.

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту президента США Дональда Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався переконати президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування стосовно сина одного зі своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

У рамках розслідування, пов'язаного з імпічментом, демократи з Палати представників викликали для надання свідчень багатьох американських дипломатів і чиновників. Волкер давав свідчення, в яких повідомив, що адвокат Трампа Руді Джуліані наполягав на тому, щоб Україна розпочала розслідування, пов'язане з імовірним втручанням у президентські вибори в США, а також із компанією Burisma, в якій раніше працював Гантер Байден. Водночас Волкер наголосив, що тоді він не вважав, що розслідування стосовно Burisma було закликом провести розслідування щодо сім'ї Байденів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА