16:09 11.11.2019

Кількість українців, які позитивно оцінюють ситуацію в країні, скоротилася до 37,5% - Центр Разумкова

2 хв читати
Кількість українців, які позитивно оцінюють ситуацію в країні, скоротилася до 37,5% - Центр Разумкова

37,5% українців вважають, що події в Україні розвиваються в правильному напрямі, свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

Зазначається, що у жовтні 2019 року позитивно оцінювали зміни в країні 45%, а у вересні - 57% респондентів. Одночасно зі зниженням оптимістично налаштованих українців зростала кількість тих, хто оцінює події в країні негативно - із 17% у вересні до 29% у жовтні. У листопаді кількість негативно налаштованих респондентів практично зрівнялася із кількістю тих, що оцінюють ситуацію позитивно, і досягла 35% респондентів.

Загалом, оцінюючи, як змінилася ситуація в країні з початку 2019 року, 48% респондентів заявили, що нічого не змінилося. Погіршення ситуації відзначили 26%, поліпшення - 15%.

Оцінюючи зміни в окремих сферах життя країни, найчастіше респонденти заявляли, що нічого не змінилося. Позитивну оцінку частіше, ніж негативну, давали таким сферам, як рівень свободи слова (20% відзначили поліпшення, 14% - погіршення), рівень демократії (17% і 14% відповідно), обороноздатність країни (19% і 16% відповідно) і міжнародний імідж України (25% і 22% відповідно).

Погіршення ситуації найчастіше відзначали у таких сферах, як рівень цін і тарифів (50% респондентів відзначили погіршення, 5% - поліпшення), охорона здоров'я (31% і 6,5% відповідно), соціальний захист (28% і 7%), рівень добробуту сім'ї (27% і 8% відповідно), оплата праці (24% і 5% відповідно), упевненість громадян у завтрашньому дні (відповідно 31% і 14%), рівень стабільності (відповідно 28% і 12%), економічне становище країни (відповідно 23,5% і 9%), ситуація зі злочинністю (відповідно 22% і 7%), пенсійне забезпечення (відповідно 21% і 6%), освіта (відповідно 19% і 6%), дотримання законності державними службовцями (відповідно 17% і 13%) і положення російськомовного населення (відповідно 11% і 7%).

Зазначається, що частка тих, хто впевнений, що Україна здатна подолати наявні труднощі протягом найближчих років, скоротилася і становить 29% порівняно з 34% у жовтні 2019 року та 41% у вересні 2019 року. Частка тих, хто сподівається на вирішення проблем у довгостроковій перспективі, становить 46% (порівняно з 43% у жовтні й 40% у вересні). Частка тих, що впевнений, що наявні проблеми не вдасться вирішити взагалі, також зросла - з 6% у вересні до 10% у жовтні і 11,5% в останньому опитуванні.

Дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова у період із 1 до 7 листопада 2019 року. У ньому взяли участь 2015 повнолітніх респондентів з усіх регіонів України, за винятком тимчасово окупованих територій. Вибірка будувалася як багаторівнева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА