08:02 12.11.2019

Вакарчук назвав три варіанти повернення окупованих територій

3 хв читати
Вакарчук назвав три варіанти повернення окупованих територій

Народний депутат від партії "Голос" Святослав Вакарчук в ефірі програми "Свобода слова" заявив, що є три варіанти повернення Україною окупованих територій. За його словами це військовий шлях, реалізація Мінських домовленостей і заморожування конфлікту.

"Існує сьогодні три варіанти для України: Варіант перший - почати військову операцію, дійти до кордону і переможно завершити війну. Мало хто вірить, що це можливо. Цей варіант на сьогоднішній день, я підкреслюю на сьогоднішній день, є неможливим. Хоча українська армія і Генштаб повинні бути готові до такого сценарію", - вважає Вакарчук.

Другим варіантом лідер партії "Голос" назвав виконання Мінських угод, які він вважає нав'язаними Росією і не розуміє чому українська влада використовує їх для завершення війни на Донбасі.

"У Мінських угодах записано, що ви, шановні українці, повинні інкорпорувати той Донбас у тому стані, в якому він є, змусити себе провести там неконтрольовані вибори і фактично впустити цю територію, яку ми п'ять років не контролювали ні політично, ні економічно, ні юридично в Україні", - говорить нардеп.

За його словами, в сьогоднішній економічній і політичній ситуації такі дії можуть призвести до катастрофічних наслідків, серед яких втрати незалежності і суверенітету.

"Зрештою, є третій шлях, який говорить наступне: замість того, щоб йти за нав'язаними Росією умовами, давайте ми не будемо поспішати і включати "турбо-режим" в дипломатії, в якій кожен день дуже важливий, а будемо посилювати українську армію, посилювати українську економіку - будемо кожен день "нарощувати м'язи" і будемо в будь-який момент готові дипломатично або іншим шляхом повернути наші анексовані території. Я підкреслюю: всі наші анексовані території, включно з Кримом, тому що в Мінську про Крим не йдеться взагалі", - стверджує Вакарчук.

Він називає перший варіант нереалістичним, другий таким, який приведе до втрати незалежності, а третій шлях лідер "Голосу" називає болючим, не прийнятним для всіх, однак найбільш реалістичним.

Як повідомлялося, лідер фракції "Голос" в парламенті Сергій Рахманін виступаючи під час програми "Право на владу" 8 листопада заявив, що є три варіанти деокупації анексованих територій: військова, "Мінські угоди" і заморожування конфлікту.

"Третій варіант, про який не говорять вголос. Він існує, він обговорюється час від часу. Його не озвучують або через сором, або зі страху. Це - заморожування війни. Що це означає з точки зору стратегії і з точки зору тактики? Це означає одну просту річ: ми називаємо речі своїми іменами. Ми зараз не маємо можливості вирішити це питання військовим шляхом - я пояснив чому. Ми зараз не маємо можливості вирішити це питання дипломатичним шляхом - я пояснив чому. Ми можемо зупинитися - для того, щоб зібратися з думками", -заявив Рахманін.

"І головне: не менше, ми зобов'язані забрати, - ми повинні повернути людей. Для того, щоб повернути людей, повинна бути державна програма для тих, хто готовий повернутися в Україну", - сказав лідер "Голосу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА