Політика

Прем'єр-міністр Чехії 18-19 листопада відвідає Україну

Наступного тижня 18-19 листопада Україну відвідає прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабиш (Andrej Babiš) з делегацією бізнесменів, повідомляють чеські ЗМІ.

За інформацією порталу Česká tisková kancelář (ČTK), Бабиша під час дводенної поїздки супроводжуватимуть заступник прем'єр-міністра і міністр промисловості і торгівлі Карел Гавлічек (Karel Havlíček), а також 85 підприємців.

Передбачено зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, спікером Ради Дмитром Разумковим, проведення чесько-українського бізнес-форуму.

ČTK також зазначає, що, за даними міністерства праці Чехії, на кінець минулого року в Чеській Республіці працювали 121 086 громадян України. Вони становили понад одну п'яту іноземних працівників у Чехії. У червні цього року уряд Чехії вирішив подвоїти квоту на набір українських працівників з 19, 6 тис до 40 тис на рік. Проект полягає в залученні кваліфікованих сил. Наприкінці жовтня уряд схвалив можливість видачі 1500 надзвичайних робочих віз на рік для українців, які могли б працювати в сільському господарстві або харчовій промисловості.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ