11:59 17.11.2019

Захоплені українські катери виводять із Керчі

2 хв читати
Захоплені українські катери виводять із Керчі

Захоплені українські військові катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", в супроводі російської берегової охорони 17 листопада вивели з акваторії "Генмола" в Керчі, пише "Крим.Реалії" (кримський проект української служби "Радіо Свобода").

За інформацією журналіста видання, катери в супроводі російських кораблів проходять Керченською протокою в напрямку Чорного моря.

Також із посиланням на міжнародну базу відстеження Магіпе Тraffic повідомляється, що українські буксири "Сапфір", "Титан" і "Гайдамака" перебувають у Чорному морі біля берегів Криму, ймовірно, для того, щоб забрати захоплені Росією українські військові кораблі і супроводити їх у порт.

Раніше помічник президента України Андрій Єрмак повідомив, що процес повернення захоплених Росією в Керченській протоці українських кораблів перебуває на завершальному етапі.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року затримали із застосуванням зброї в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", які прямували з Одеси до Маріуполя.

Міжнародний трибунал ООН із морського права 25 травня ухвалив, що Росія має звільнити українських моряків і передати Україні українські судна.

У РФ 24 українських моряків звинуватили у "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

24 військові моряки повернулися в Україну 7 вересня 2019 року в рамках взаємного звільнення Україною і РФ утримуваних осіб.

Глава МЗС України Вадим Пристайко 4 листопада заявив, що Київ направив Росії ноту з вимогою зазначити координати і час, коли українська сторона може забрати свої кораблі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА