11:23 18.11.2019

Трамп: Зеленський навіть не підозрював про блокування військової допомоги Україні, і Київ отримав гроші без жодних умов

3 хв читати
Трамп: Зеленський навіть не підозрював про блокування військової допомоги Україні, і Київ отримав гроші без жодних умов

Президент США Дональд Трамп стверджує, що глава Української держави Володимир Зеленський і міністр закордонних справ України Вадим Пристайко навіть не знали про затримку військової допомоги США Києву.

"Республіканці та інші мають пам'ятати, що український президент і міністр закордонних справ сказали, що на них не чинили тиску. Крім того, вони навіть не знали, що гроші (військова допомога США Україні - ІФ) не було виплачено, і отримали гроші без жодних умов. Але чому Німеччина, Франція (Європа) не платять?", - написав Трамп у Twitter.

Президент США також назвав демократів "божевільними" і "такими, що нічого не роблять", заявивши, що вони перетворили імпічмент на зброю для боротьби з ним.

Трамп також розкритикував співробітницю зовнішньої розвідки та помічницю віце-президента США Майка Пенса Дженніфер Вільямс після того, як вона під час слухань у Конгресі заявила, що телефонна розмова Трампа з главою України Володимиром Зеленським 25 липня була "недоречною".

"Скажіть Дженніфер Вільямс, хоч би хто це був, прочитати обидві розшифровки президентських дзвінків і подивитися щойно випущену заяву з України", - написав Трамп у своєму Twitter.

"Потім вона має зустрітися з іншими противниками Трампа, яких я не знаю і здебільшого ніколи не чув про них, і розробити атаку на президента трохи краще!", - додав він.

У свою чергу The Wall Street Journal повідомляє, що постпред США в Європейському Союзі Гордон Сондланд тримав високопоставлених чиновників в адміністрації Трампа в курсі зусиль, спрямованих на те, щоб переконати Україну розпочати розслідування стосовно колишнього віце-президента Джо Байдена та його сина Гантера

Згідно з листами, що опинилися у видання, 19 липня, за день до того, як президент мав провести розмову з главою України Володимиром Зеленським, Сондланд відправив електронною поштою листа групі посадових осіб адміністрації, включно з виконувачем обов’язків керівника адміністрації Білого дому Міком Малвейні та міністром енергетики Ріком Перрі, в якому повідомив, що Зеленський готовий запевнити Трампа в тому, що він розпочне розслідування.

"Я щойно говорив із Зеленським. Він готовий отримати дзвінок президента. Запевнить його, що має намір провести повністю прозоре розслідування і "переверне кожен камінь", - написав Сондланд. Він також додав, що президент України дуже хотів, щоб цей дзвінок відбувся до парламентських виборів 21 липня.

Малвейні відповів, що попросив Раду нацбезопаности запланувати дзвінок наступного дня.

Демократи розпочали процедуру імпічменту стосовно президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив занепокоєння у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським лідером Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. Під час розмови Трамп закликав Зеленського розпочати розслідування стосовно Джо Байдена та його сина Гантера, а також щодо ймовірного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА