Політика

Генпрокуратура спростувала заяву Рябошапки про погашену судимість Іванісова

Генеральна прокуратура України оприлюднила спростування, згідно з яким надана генеральним прокурором Русланом Рябошапкою інформація про погашену судимість народного депутата фракції "Слуга народу" Романа Іванісова є непідтвердженою.

"Інформація про підтвердження погашеної судимості одного з народних депутатів України, озвучена сьогодні під час брифінгу в Генеральній прокуратурі, не є підтвердженою", - зазначено в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

За цим фактом здійснюється перевірка, її результати буде офіційно повідомлено пізніше.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Іванісов був затриманий у 1995 році й відбував за рішенням суду покарання у вигляді позбавлення волі за зґвалтування неповнолітньої у виправних колоніях загального режиму. У відповідь на це Іванісов на своїй сторінці у соцмережі Facebook оприлюднив скан-копію довідки про відсутність судимості.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підтвердив, що Іванісов був засуджений, однак судимість було погашено, і згідно з чинним законодавством депутат вважається несудимим.

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував призупинити членство Іванісова в партії та фракції на період здійснення перевірки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ