17:16 22.11.2019

Трамп признався в любові до українців, закликав боротися з корупцією в Україні

2 хв читати
Трамп признався в любові до українців, закликав боротися з корупцією в Україні

 Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що любить український народ, проте, надаючи йому допомогу, хоче бути упевненим у тому, що її буде використано за призначенням.

"Я люблю український народ", - сказав він в ефірі телеканалу Fox News. При цьому президент наголосив, що не бачить нічого поганого в тому, що закликає Київ викорінювати корупцію. "Треба переконатися, що гроші (які США виділяють Україні - ІФ) буде витрачено належним чином", - пояснив він. За словами Трампа, Україна фігурує серед країн світу, в яких проблема корупції стоїть найгостріше.

Саме цей чинник, за словами президента США, підштовхнув його свого часу до того, щоб доручити своєму адвокату Руді Джуліані курирувати в Білому домі пов'язану з Україною тематику. Трамп пояснив, що Джуліані "найкращий мер в історії Нью-Йорка", а також - "можливо, найкращий борець проти злочинності за останні 50 років". На думку президента, такий послужний список дав би змогу Джуліані ефективно допомагати Україні боротися проти корупції.

Крім того, президент США вкотре висловив думку, що курс України на захід приніс Європі значно більше користі, ніж Вашингтону. Саме тому, на його думку, європейські країни мають активніше допомагати Україні.

Джуліані - одна з ключових постатей у справі про імпічмент, який конгресмени-демократи нині намагаються оголосити Трампу. Демократи вважають підозрілим, що питання України курирував особистий адвокат президента, причому нерідко - в обхід інших, офіційних, каналів.

Демократи розпочали процедуру імпічменту стосовно президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив занепокоєння у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року.

Під час розмови Трамп закликав Зеленського розпочати розслідування стосовно колишнього віце-президента США Джо Байдена та його сина Гантера, що працював на українську енергетичну компанію, а також щодо ймовірного втручання України в американські президентські вибори 2016 року.

Президент США, як зазначають демократи, поставив у залежність від розслідування надання Києву фінансової допомоги. На думку конгресменів-демократів, за це цілком можна оголосити Трампу імпічмент, оскільки президент країни не може використовувати службові повноваження для боротьби проти політичного опонента.

Джуліані активно боровся зі злочинністю, коли обіймав посаду мера Нью-Йорка. Він діяв на підставі теорії "розбитих вікон", тобто посилено боровся з дрібними злочинами, вважаючи, що це автоматично приведе і до зниження великих злочинів. У період, коли Джуліані керував містом, рівень злочинності дійсно знизився, зокрема кількість вбивств. Проте критики Джуліані стверджують, що показники знижувалися ще до його приходу до влади, і його заслуги в цьому не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА