11:19 02.12.2019

ВР розпочне роботу над новим законопроектом про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО після зустрічі в "нормандському форматі" - Завітневич

2 хв читати
ВР розпочне роботу над новим законопроектом про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО після зустрічі в "нормандському форматі" - Завітневич

Роботу над новим законопроектом про особливості місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей народні депутати України розпочнуть після переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" 9 грудня в Парижі, прогнозує голова парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

"Поки що нас не залучають (до роботи над законопроектом - ІФ). Такого законопроекту я не бачив, і ми, напевно, всі чекаємо на зустріч президента в "нормандському форматі" 9 грудня. Я думаю, що 10-го або максимум 11-го (грудня - ІФ) вже будуть якісь рішення, і для парламенту зокрема. Поки що над таким законопроектом ми не працюємо", - сказав Завітневич в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Голова парламентського комітету також відзначив неприйнятність для Української держави нещодавнього висловлювання глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Україна має вести переговори про врегулювання ситуації на сході країни з представниками ОРДЛО.

"Позиція не лише моя, а й усіх наших політиків, державних діячів, президента - нам не треба вступати з ними в переговори. У нас Росія - країна агресор, і розмовляти потрібно з Російською Федерацією", - наголосив Завітневич.

Як повідомлялося, 31 грудня 2019 року закінчується дія закону про особливості місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА