13:03 03.12.2019

НБУ заявляє про посилення тиску на інституцію

2 хв читати
НБУ заявляє про посилення тиску на інституцію

Національний банк України (НБУ) заявляє про посилення тиску на інституцію через переслідування сімей і близьких співробітників центробанку.

"Терор і тиск на НБУ - інституцію, правління, колектив - тривають. Зі вчора і сьогодні - у вигляді особистого переслідування сімей і близьких працівників НБУ. Ми обурені тим, як замовники і організатори мітингів спотворюють демократичне право громадян на свободу слова та вільне висловлювання своїх поглядів для задоволення власних бізнес-інтересів", - йдеться в коментарі прес-служби НБУ у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, акція протесту "Зупинимо корупцію в НБУ", що розпочалася 13 листопада біля стін НБУ, розширилася: мітингувальники прийшли до будинків глави НБУ Якова Смолія та його першого заступника Катерини Рожкової. У понеділок протестувальники на в'їзді до селища, де проживає Смолій, встановили намет і організували мітинг. О 7:00 у вівторок до дому Рожкової прибули 10 протестувальників із великими плакатами і включили гучномовець. О 19:30 понеділка знімальна група телеканалу "1+1" увійшла до під'їзду, де проживає дочка Смолія з сім'єю.

Про те, що відбувається, проінформовано низку посольств та представництва міжнародних фінансових організацій.

Акцію протесту "Зупинимо корупцію в НБУ" ініціювала громадська організація "Стоп корупції". Активісти вимагають притягнути до відповідальності Смолія та Рожкову за нібито покриття корупційних схем у центробанку.

Правління НБУ минулого тижня заявило про сфокусовану атаку на регулятора, що триває вже кілька тижнів, у формі замовних спекуляцій і наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів біля стін НБУ і навіть спроби вторгнення до центробанку.

"Ми вважаємо, що цей тиск на Національний банк здійснює олігарх та екс-власник ПриватБанку Ігор Коломойський, який заборгував державі $5,5 млрд, виведених із ПриватБанку до націоналізації", - повідомляється у зверненні правління НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА