18:50 03.12.2019

ВР ухвалила закон про скасування держмонополії на виробництво спирту

2 хв читати
ВР ухвалила закон про скасування держмонополії на виробництво спирту

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому президентський законопроект №2300 про скасування з 1 липня 2020 року державної монополії на виробництво спирту.

Відповідний законопроект у вівторок підтримали 284 народних депутати.

За нього проголосували 229 депутатів фракції "Слуга народу", 3 - "Батьківщини", 19 - "Голосу", 14 - депутатської групи "За майбутнє" та 19 позафракційних.

Законопроект №2300 "Про внесення змін до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального" передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 липня 2020 року.

Крім того, законопроект надає можливість суб'єктам господарювання незалежно від форми власності виробляти спирт за наявності відповідної ліцензії, а також передбачає повну лібералізацію експорту спирту з України.

Ліцензію на виробництво спирту видають підприємствам, які мають встановлені цілодобові системи відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції. Відключення систем відеоспостереження є підставою для відмови у видачі ліцензії або її відкликання, зазначається у документі.

Водночас для захисту вітчизняного товаровиробника законопроект передбачає, що імпорт спирту до 1 січня 2022 зможуть здійснювати лише уповноважені Кабінетом Міністрів держпідприємства.

Крім того, законопроект передбачає до 1 липня 2021 року заборону введення в експлуатацію нових об'єктів виробництва спирту та вводить зобов'язання на цей період про збереження робочих місць у розмірі 70% штату на приватизованих підприємствах.

Законопроект також запроваджує обов'язкову денатурацію біоетанолу бензином від 1-10% для використання на внутрішньому ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА