10:22 05.12.2019

Зеленський призначив Пушкарьову своєю уповноваженою з питань волонтерської діяльності

2 хв читати
Зеленський призначив Пушкарьову своєю уповноваженою з питань волонтерської діяльності

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Наталії Пушкарьової уповноваженим президента з питань волонтерської діяльності (поза штатом), повідомляється на офіційному сайті глави держави в четвер.

"Документ підписано 4 грудня з метою підтримки волонтерської діяльності, забезпечення гарантій дотримання прав і законних інтересів волонтерів", - ідеться в повідомленні.

Також Зеленський своїм указом затвердив положення про уповноваженого президента України з питань волонтерської діяльності. "Згідно з ним основними завданнями уповноваженого є моніторинг ситуації щодо забезпечення гарантій додержання прав і законних інтересів волонтерів та внесення в установленому порядку президентові України пропозицій щодо підтримки волонтерської діяльності, припинення порушень у цій сфері", - повідомляється на сайті президента.

Згідно з положенням, уповноважений може вносити на розгляд глави держави пропозиції щодо підготовки проектів законів, президентських актів з питань підтримки волонтерської діяльності, забезпечення гарантій дотримання прав і законних інтересів волонтерів і брати участь в експертизі законів, що надійшли главі держави на підпис, пропонованих для внесення президентом України на розгляд Верховної Ради законопроектів, які стосуються питань підтримки виробництва волонтерської діяльності.

Крім того, уповноважений має здійснювати заходи щодо забезпечення і відновлення порушених прав і законних інтересів волонтерів та інформувати громадськість про їх результати.

Також завданням уповноваженого президента з питань волонтерської діяльності є сприяння налагодженню взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань підтримки громадських ініціатив щодо провадження волонтерської діяльності, забезпечення гарантій дотримання прав і законних інтересів волонтерів.

Серед завдань уповноваженого також підготовка заходів за участю президента, зокрема міжнародного характеру, з питань, що стосуються підтримки волонтерської діяльності.

Як повідомлялося, 28 жовтня в Офісі президента на зустрічі представників волонтерського руху з усієї України презентували ідею Національного альянсу волонтерів (НАВ) при главі держави. Координатором НАВ обрали волонтера Наталію Пушкарьову.

За даними ЗМІ, Пушкарьова - засновник фірми "Медіка Проджект Інтернешнл Україна" та компанії "Дженерал Проджектс", була радницею міністра оборони Степана Полторака, до цього - помічницею народного депутата IV скликання Олександра Біловола, який був головним санітарним лікарем України й обіймав посаду голови правління ДАК "Ліки України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА