Політика

Якщо на місце виконувача обов’язків директора ДБР прийде людина з Генпрокуратури, розслідування проти Порошенка зупиняться, переконаний Труба

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба допускає, що з його відходом з посади та призначенням тимчасовим виконувачем обов'язків директора людини з Генеральної прокуратури розслідування справ, у яких фігурує п'ятий президент України Петро Порошенко, буде зупинено.

"Велика ймовірність того, що вони (кримінальні провадження, в яких фігурує прізвище Порошенка - ІФ) буде зупинено... Якщо тимчасовим виконувачем обов’язків буде хтось із Генпрокуратури", - сказав Труба журналістам у четвер у Києві.

Зокрема, він пояснив це тим, що майже два місяці на узгодженні в Генпрокуратурі перебуває проект підозри Порошенку щодо призначення членів Вищої ради правосуддя.

"І досі у нас немає результатів... Є великі ризики, що провадження (де фігурує ім'я Порошенка - ІФ) можуть розслідуватися не так прогресивно", - сказав Труба.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала президентський законопроект №2116 "Про Державне бюро розслідувань" щодо вдосконалення діяльності ДБР. У зв'язку з суттєвою зміною повноважень директора ДБР із дня набрання чинності законопроекту припиняються повноваження нинішнього голови ДБР Романа Труби та його заступників, і розпочинається процес із перезапуску органу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ