12:09 07.12.2019

Вирішення газової суперечки між Росією і Україною можливе тільки за "нульовим варіантом" – Медведєв

2 хв читати
Вирішення газової суперечки між Росією і Україною можливе тільки за "нульовим варіантом" – Медведєв

Врегулювання розбіжностей з питань поставок і транзиту газу через Україну можливе тільки за "нульовим варіантом", рішення має бути вигідним для двох сторін, заявив прем'єр РФ Дмитро Медведєв.

"Як казав відомий монтер у Ільфа і Петра, "угода - продукт непротивлення сторін". Неможливо щось нав'язати. Неможливо сказати, що у вас (у Росії - ІФ) з наступного року транзитний тариф зріс уп’ятеро. (...) Ну не буде тоді нічого. Неможливо домовитися щодо газу і водночас сказати: знаєте що, ви нам ще заплатите гроші за усіма судовими рішеннями", - сказав Медведєв в інтерв'ю програмі "Вести в суботу" (ВГТРК).

"Тому, хочуть вони цього чи ні, очевидно, що в цьому разі необхідно прийти до якогось нульового варіанту. Подобається цей вислів чи ні, але це має бути взаємовигідне рішення для двох сторін", - наголосив прем'єр РФ.

Коментуючи заяву з Києва про те, що їм не потрібні прямі поставки газу з Росії, тому що вони отримують все за реверсом, Медведєв не погодився, що такі висловлювання привід не постачати газ через Україну. "Це неможливо з іншої причини. Все-таки ми маємо думати про європейських споживачів. Та, власне, і про наших українських колег теж маємо думати", - зазначив він.

Говорячи про постачання газу за реверсом, Медведєв наголосив:"Ми розуміємо, що це наш, російський газ, але отримує його Україна набагато дорожче, ніж могла б отримувати".

"Ми про це говорили українським колегам у різних форматах. Ця ціна може бути нижчою. Але для цього потрібно домовлятися", - підсумував російський прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА