18:49 08.12.2019

Пристайко: Наша головна "червона лінія" на нормандському саміті – міжнародно-визнаний кордон України, і від нього не відступимо

2 хв читати
Пристайко: Наша головна "червона лінія" на нормандському саміті – міжнародно-визнаний кордон України, і від нього не відступимо

Основна "червона лінія" української делегації на чолі з президентом країни Володимиром Зеленським на майбутньому саміті лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі - повернення під контроль української влади всієї території країни в межах її міжнародно-визнаних кордонів, підкреслює глава МЗС України Вадим Пристайко.

"Завтра Нормандський саміт. Ми їдемо, в першу чергу, заради наших полонених у російських в'язницях і заради наших громадян на окупованих територіях. Наша головна червона лінія, від якої не відступимо ні на один міліметр, - міжнародно визнаний державний кордон України", - написав Пристайко в своєму акаунті в Твіттер в неділю ввечері.

Раніше в неділю голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що в ході переговорів лідерів країн "нормандського формату" будуть дотримані всі "червоні лінії", а результатом переговорів стане повернення нині непідконтрольних уряду територій під юрисдикцію держави.

"Завтра відбудуться переговори в "нормандському форматі" і від їх успішності залежить майбутнє країни. У цей день не повинно бути політики і боротьби - тільки державна позиція для України. Червоні лінії будуть дотримані, а наші території - повернуті. Підтримую президента і вірю в перемогу України", - написав Разумков на своїй сторінці в соцмережі Facebook в неділю вранці.

Як повідомлялося, 9 грудня в Парижі відбудеться зустріч лідерів країн "нормандського формату" (України, Німеччини, Франції та РФ з урегулювання ситуації на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА