Політика

Ключовими завданнями на нормандському саміті Зеленський визначив припинення вогню на Донбасі і обмін полоненими

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що двома ключовими цілями президента країни Володимира Зеленського на переговорах в "нормандському форматі" в Парижі 9 грудня є припинення вогню на Донбасі і обмін утримуваними особами.

"Я вважаю, що найкращим варіантом, у будь-якому випадку, є припинення вогню, обмін полоненими, фактично. Всі наші українці повинні повернутися додому. І це два головні завдання, які поставив перед собою президент Зеленський", - сказав глава уряду в прямому ефірі програми "ТСН. Тиждень" у неділю.

Він підкреслив, що "план А" полягає в тому, щоб врегулювати цей конфлікт дипломатичним шляхом, щоб рухатися до миру, при цьому, звичайно, відстоюючи національні інтереси".

"Ні про яку здачу інтересів в сенсі відмови від територіальної цілісності, суверенітету не може йтися принципово. Крим і Донбас - це територія України, і там живуть українці, і ми будемо боротися за них, за їх повернення додому настільки, наскільки це можливо", - додав прем'єр.

Як повідомлялося, 9 грудня в Парижі пройде зустріч лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція та РФ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ