Політика

Зустріч у "нормандському форматі" зрушила з мертвої точки питання врегулювання війни на Донбасі - Разумков

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков переконаний, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" в понеділок у Парижі зрушила з мертвої точки питання врегулювання війни на сході України.

"Це перший, але важливий крок, який зрушив із мертвої точки цей процес, який останні роки перебував у стані коми. Я сподіваюся, що це справді дасть можливість повернути тимчасово окуповані території, і через деякий час ми зможемо говорити про те, що виконано всі завдання і позиції, які були згадані і президентом, і його командою", - заявив Разумков журналістам у вівторок під час Третього українського жіночого конгресу.

Він зазначив, що більше інформації про суть досягнутих у Парижі домовленостей суспільство зможе дізнатися після повернення президента Володимира Зеленського до України.

"Багато вже прозвучало, я думаю, що ще багато про що буде сказано. Це і питання Криму, яке пролунало у форматі "нормандської зустрічі". Я не пригадую, щоб раніше хтось з українських політиків порушував це питання на таких зборах", - сказав Разумков.

Голова Верховної Ради додав, що і президенту, і його команді доведеться пройти довгий шлях у питанні врегулювання війни на Донбасі й повернення окупованих територій, проте вже зараз, за його словами, стало зрозуміло, що "червоні лінії" Зеленський не перетнув.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ