18:01 21.12.2019

Милованов: Під час приватизації "Турбоатому" важливо враховувати відносини з "Електроважмашем" і не допустити погіршення ситуації

2 хв читати
Милованов: Під час приватизації "Турбоатому" важливо враховувати відносини з "Електроважмашем" і не допустити погіршення ситуації

Приватизацію АТ "Турбоатом" необхідно проводити так, щоб не допустити приходу на підприємство несумлінного власника, вважає міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов

"Ми розмовляли з прем'єр-міністром, про те, що якщо "Турбоатом" приватизуватимуть, то перше питання - відносини з "Електроважмашем", тому що вони працюють у промисловому ланцюжку. По-друге, ми не хочемо допустити якихось ризиків. Ми хочемо, щоб був інвестор або власник, який розвиватиме це підприємство, а не спробує з ним щось зробити, щоб прибрати конкурента або погіршити ситуацію", - сказав Милованов журналістам у Харкові в суботу.

"Це стратегічний об'єкт. Ми будемо до цього підходити як до окремого проекту і в ручному режимі дивитимемося на кожного потенційного інвестора, на інвестиційні проекти, які будуть, і вирішуватимемо, чи хочемо ми приватизувати, на яких умовах, коли, з ким тощо", - додав міністр.

Він також наголосив, що приватизація не є самоціллю для уряду.

"Для нас насправді важлива не сама приватизація... Ми маємо певні принципи, за якими ми вирішуємо, що йде на приватизацію, а що залишається в держуправлінні. Приватизація не самоціль. Самоціль - робочі місця", - сказав Милованов.

"Турбоатом" - єдиний в Україні виробник турбінного обладнання для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія поставок підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.

За підсумками 2018 року "Турбоатом" збільшив чистий прибуток на 7,6% до 2017 року - до 764,235 млн грн, чистий дохід на 10%, до 2 млрд 615,4 млн грн.

Станом на другий квартал 2019 року державі в особі ФДМ України належить понад 75,22% акцій АТ. Великим міноритарієм (15,34% акцій) є венчурний інвестфонд "Сьомий" під управлінням ККА "Сварог Ессет Менеджмент", пов'язаної з підприємцем Костянтином Григоришиним. Ще 5,598% належить зареєстрованій на Кіпрі Biscone Ltd.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА