Політика

Зміни до трудового законодавства порушують соціальний діалог в Україні

Народний депутат від "Опозиційної платформи - за життя" Олександр Лукашев, коментуючи протести профспілки Луганщини проти законопроекту "Про працю" заявив, що пропоновані ним зміни порушують соціальний діалог в Україні.

"На мітингах профспілки Луганщини виступають проти прийняття нового закону "Про працю". На думку всіх членів профспілки, дані поправки до закону порушують всі міжнародні конвенції, трудове законодавство України та приведуть до знищення соціальних і трудових основ держави", - цитує у вівторок Лукашева прес-служба партії ОПЗЖ.

За його словами, Верховна Рада повинна прислухатися до думки жителів Луганської області.

"Влада порушує соціальний діалог в Україні, який повинні вести як рівні партнери Союз промисловців і роботодавців України, профспілки та уряд України. Профспілки хочуть, щоб на них звернули увагу, щоб дотримувалася Конституція і закон "Про профспілки". Крім того, на тлі планованих змін до трудового законодавства і невиконання владою соціальних гарантій перед людьми - не виплачена зарплата шахтарям за жовтень, листопад, грудень - такі зміни призведуть до соціального вибуху в суспільстві", - резюмував Олександр Лукашев.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ