18:25 15.01.2020

Путін запропонував кандидатуру Мішустіна на посаду прем'єра РФ

2 хв читати
Путін запропонував кандидатуру Мішустіна на посаду прем'єра РФ

Президент РФ Володимир Путін вніс на розгляд до Держдуми кандидатуру голови Федеральної податкової служби Росії Михайла Мішустіна на посаду прем'єр-міністра після зустрічі з ним, повідомили в прес-службі Кремля.

"Президент Володимир Путін провів робочу зустріч із Михайлом Мішустіним і запропонував йому обійняти посаду глави уряду. Заручившись згодою, він вніс кандидатуру Мішустіна на посаду прем'єр-міністра на розгляд до Держдуми", - сказали в прес-службі.

Раніше в середу на зустрічі президента РФ Володимира Путіна з членами уряду прем'єр Дмитро Медведєв повідомив, що уряд подає у відставку відповідно до статті 117 Конституції. Медведєв нагадав про послання глави держави до Федеральних зборів, де було названо "важливі пріоритети роботи в нашій країні на найближчий рік". Крім того, зазначив Медведєв, було "визначено цілу низку фундаментальних змін до Конституції Російської Федерації". Він зазначив, що, коли їх буде внесено, зміниться не лише низка статей Конституції, а й загалом баланс виконавчої, законодавчої та судової влади.

Президент подякував кабінету міністрів за виконану роботу й попросив виконувати обов'язки в повному обсязі до формування уряду в новому складі.

Також Путін заявив про намір заснувати посаду заступника голови Ради безпеки РФ і запропонувати її Дмитру Медведєву.

Михайло Мішустін народився в Москві 3 березня 1966 року. В 1989 році закінчив Московський верстатоінструментальний інститут за фахом "системи автоматизованого проектування". Доктор економічних наук, дійсний державний радник Російської Федерації I класу.

З 1989 р. по 1992 р. - аспірант Московського верстатоінструментального інституту. В 1992-1995 рр. - директор тестової лабораторії Міжнародного комп'ютерного клубу, в 1995-1996 роках - заступник генерального директора Міжнародного комп'ютерного клубу, голова правління Міжнародного комп'ютерного клубу. В серпні 1998 року призначений на посаду заступника керівника Державної податкової служби Росії. З березня 1999 року по березень 2004 року був заступником міністра РФ із податків і зборів. З березня 2004 року по грудень 2006 року очолював Федеральне агентство кадастру об'єктів нерухомості. З січня 2007 по березень 2008 року керував Федеральним агентством з управління особливими економічними зонами.

У березні 2008 року М.В. Мішустін став президентом інвестиційної компанії компаній UFG ("ОФГ Інвест").

6 квітня 2010 року призначений керівником Федеральної податкової служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА