09:44 17.01.2020

Зеленський отримав заяву Гончарука про відставку і розгляне її

2 хв читати
Зеленський отримав заяву Гончарука про відставку і розгляне її

Президент України Володимир Зеленський отримав подану прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком заяву про відставку, глава держави розгляне її, повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Президент України отримав подане прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс президента України повідомить окремо", - йдеться в повідомленні Офісу президента на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, раніше вранці прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що з метою нівелювати будь-які спекуляції на темі нібито неповаги членів Кабміну і його особисто до глави держави Володимира Зеленського, він написав заяву про відставку і передав її президенту.

"Я прийшов на посаду — виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент", - написав Гончарук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

4 жовтня 2019 року Верховна Рада схвалила програму діяльності Кабінету Міністрів України. Затверджена програма унеможливлює відставку Гончарука і Кабміну в зв'язку з недовірою протягом року.

Водночас, згідно зі ст.115 Конституції України, прем'єр-міністр України, інші члени Кабінету Міністрів мають право заявити Верховній Раді про свою відставку. Відставка прем'єр-міністра України, ухвалення Верховною Радою резолюції недовіри Кабінету Міністрів передбачають відставку всього складу Кабінету Міністрів. У цих випадках парламент здійснює формування нового складу Кабміну в терміни і в порядку, що визначені Конституцією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА