14:48 17.01.2020

ЄС продовжить співпрацювати з урядом України, незалежно від того, чи піде він у відставку - посол ЄС

2 хв читати
ЄС продовжить співпрацювати з урядом України, незалежно від того, чи піде він у відставку - посол ЄС

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас повідомив, що ЄС співпрацюватиме з урядом України, незалежно від того, чи відбудеться його відставка, повідомляє Hromadske.

"Ми маємо - і я особисто маю - дуже хороші робочі відносини з урядом, і з окремими міністрами. І в якому напрямі не розвивалися б політичні події, співпраця з урядом України триватиме і далі", - сказав посол у коментарі Hromadske у п'ятницю.

За його словами, події, що розвиваються у внутрішній політиці України нині, є підтвердженням життєздатності української демократії.

"Внутрішня політика - це внутрішня політика. І в демократичній державі це має велике значення. Щось може статися буквально за одну ніч. І це є лише підтвердженням життєздатності української демократії", - додав Маасікас.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у п'ятницю написав заяву про відставку на ім'я голови Верховної Ради та передав її президенту, "щоб прибрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента".

Напередодні низка Telegram-каналів поширила аудіозаписи, на яких декілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президента, а також причини і наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос прем'єр-міністра Олексія Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, крім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА