19:37 17.01.2020

Зеленський закликав Гончарука запропонувати нову концепцію зарплат у міністерствах, відомствах і держкомпаніях

2 хв читати
Зеленський закликав Гончарука запропонувати нову концепцію зарплат у міністерствах, відомствах і держкомпаніях

Президент України Володимир Зеленський закликав прем'єр-міністра України Олексія Гончарука запропонувати нову концепцію зарплат у міністерствах, відомствах і державних компаніях.

"Прошу вас, щоб ви запропонували Офісу президента і мені особисто нову концепцію заробітних плат всіх міністерств, всіх відомств, заступників міністрів та будь-яких інших державних компаній, їх очільників і заступників. З розумінням, де ми живемо з вами, і з розумінням тих чи інших міністрів, де ми живемо, в якій складній ситуації, незважаючи на їхній досвід, практику і навіть незважаючи на їхню, вибачте за таке словосполучення, ринкову ціну", - сказав Зеленський під час зустрічі з прем'єром в п'ятницю, відео якої поширив Офіс президента.

Зеленський наголосив, що ці зарплати мають бути "нормальними" для сьогоднішньої ситуації в Україні, щоб на них можна було жити, але з урахуванням стану справ у країні.

"Ось коли ви і ваш уряд піднімете економіку, тоді можна піднімати заробітні плати. Якщо хтось з міністрів не може працювати на ту чи іншу зарплату, яку ви їм запропонуєте, але навіть якщо це буде складно, доведеться з ними прощатися", - зазначив він.

Як повідомлялося, колишній віце-прем'єр-міністр України та міністр соціальної політики Павло Розенко на своїй сторінці у Facebook заявив, що зарплати топ-чиновників зросли в 3,5-5 разів.

Прем'єр-міністр Гончарук на своїй сторінці у Facebook пояснив, що зростання заробітних плат членів уряду є частиною боротьби з корупцією у владі.

"Припинивши "схематоз" і зробивши міністрам білі високі зарплати, ми долаємо корупційну практику у владі", - заявив він.

15 січня нардеп Олексій Гончаренко на своєму каналі в Telegram повідомив, що Кабінет Міністрів встановив нову сітку зарплат для топ-чиновників - згідно з рішенням уряду, розмір посадових окладів міністрів встановлюється у розмірі двох прожиткових мінімумів. Члени уряду також можуть отримувати надбавку за ефективність у розмірі до 200% окладу, а заступники міністрів - премії за особистий вклад у спільні результати роботи, також до 200% окладу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА