Політика

Зеленський вважає, що між Україною та Ізраїлем дуже міцні відносини

Президент України Володимир Зеленський вважає, що відносини між Україною та Ізраїлем є дуже хорошими.

"Я думаю, що у нас хороші відносини. Наприклад, мої власні стосунки з Нетаньягу: я приймав його в Україні, він здійснив офіційний візит сюди. Ми говорили. Я знаю, що нині формується ваш уряд. Я знаю, що він зараз зайнятий", - сказав він в інтерв'ю The Times of Israel, оприлюдненому в неділю.

Зеленський відзначив, що історично Україна та Ізраїль мають хороші відносини і хороші зв'язки. "Як ви знаєте, багато українських євреїв допомогли побудувати новий Ізраїль. Вони дуже відомі в Ізраїлі і дуже відомі в Україні. Відносини дуже міцні. Коли українці та ізраїльтяни розмовляють одне з одним, кожна сторона поважає іншу. Ізраїль та Україна обмінюються технологіями, є обмін знаннями", - наголосив він.

Президент України зазначив, що поважає Ізраїль, особливо за єдність його нації. "Євреям вдалося побудувати країну, підняти її без усього, окрім людей та їхнього розуму. Єврейський народ в Ізраїлі - це унікальний народ. У нього є економічна сила. Є багато країн у світі, які можуть захистити себе, але Ізраїль, така маленька країна, може не лише захистити себе, а й протистояти зовнішнім загрозам, може відповісти. Це згуртований, сильний, потужний народ. І попри те, що вони перебувають під загрозою війни, вони насолоджуються кожним днем. Я бачив це", - пояснив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ