Політика

МЗС України вимагає виключити зображення Тризуба з британського "Посібника з протидії екстремізму"

Міністерство закордонних справ України вимагає виключити зображення Герба України - Тризуба з "Посібника з протидії екстремізму", поширеного правоохоронними органами Великої Британії.

"Наразі ми очікуємо на офіційний коментар британського Форін Офісу та поліції. Виходимо з розуміння, що він буде оприлюднений незабаром. У разі підтвердження згаданого факту, вимагаємо вилучити українську державну символіку з посібника", - йдеться в коментарі, розміщеному на сайті МЗС України в понеділок.

У міністерстві наголосили, що Державний герб України бере свій початок із Київської Русі та є одним із символів єдності українців, широко використовується державними органами влади та громадськістю.

"Будь-яке пов’язування Державного герба України з екстремізмом ображає почуття мільйонів людей в Україні та за її межами", - наголошують в українському МЗС.

Як повідомлялося, раніше посольство України у Великій Британії також засудило розміщення зображення Тризуба у "Посібнику з протидії екстремізму". У повідомленні диппредставництва у Twitter уточнюється, що "Посібник" підготувала контртерористична поліція для британських вчителів і медичних працівників. Українське посольство зажадало прибрати Тризуб із "Посібника" з офіційними вибаченнями.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ