Політика

Денісова звернулася до голови ОБСЄ з проханням залучити її до моніторингових візитів на окуповані території Донбасу

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови ОБСЄ Еді Рами з проханням залучити її до моніторингових візитів ОБСЄ, які проводяться на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Під час розмови зазначила, що я як уповноважений Верховної ради з прав людини не маю доступу на непідконтрольну територію Донецької та Луганської областей, а також тимчасово окупованого Криму, хоча, відповідно до наданих мені повноважень, здійснюю парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина на цих територіях. Також звернулася з проханням долучити мене до моніторингових візитів ОБСЄ, які здійснюються на окупованій частині Донбасу", - повідомила Денісова на своїй сторінці у Facebook за підсумками спільного з Рамою робочого візиту до зони проведення Операції об'єднаних сил.

Як повідомлялося, під час візиту Денісова також представила голові ОБСЄ звіт про громадян України, які продовжують утримуватися в пенітенціарних закладах на окупованих територіях і мають бути передані на підконтрольні уряду території для подальшого відбування покарання.

Чинний голова ОБСЄ, прем'єр-міністр Албанії та міністр у європейських і закордонних справах Еді Рама перебуває з візитом в Україні. У понеділок він зустрічався з президентом Володимиром Зеленським, спікером ВР Дмитром Разумковим, главою МЗС Вадимом Пристайком.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ