Політика

ДБР працює в інтересах РФ своєю позицією в справах щодо Керченської протоки та Мінських угод, вважає Порошенко

Державне бюро розслідувань (ДБР) працює в інтересах РФ і підриває міжнародну позицію України своєю позицією в кримінальних справах з перетинання Керченської протоки українськими кораблями та підписання Мінських протоколів, заявив народний депутат фракції "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Наполягаю, що і стосовно моряків, де правоту України затверджено Гамбурзьким трибуналом, рішенням Ради безпеки ООН, рішенням Ради ЄС, застосовано "Азовські пакети санкцій" проти Росії, де чітко визначено, що Україна діяла правильно, а Росія порушувала закон. У нас ДБР у цьому розслідуванні діє на боці Росії", - заявив Порошенко у п'ятницю після допиту в ДБР.

"За Мінськими домовленостями Україна все виконує. Мінські домовленості, підписані 5 і 19 лютого, допомогли нам зупинити російське нашестя, за невиконання яких на Росію накладено санкції. У нас на сьогодні ДБР діє на боці Росії", - додав політик.

Порошенко вважає кримінальні провадження, в яких він проходить як свідок, політичним переслідуванням.

"Безумовно, це має характер політичного переслідування. Будь ласка, якщо є помста Порошенку з боку керівництва держави або правоохоронних органів, - то будь ласка. Але вони шкодять Україні, вони підривають міжнародний авторитет, вони підривають Мінські угоди, підривають право України на самозахист у рамках ротації кораблів і статусу Керченської протоки", - додав Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ