14:22 25.01.2020

Венедиктова просить нардепів не приходити в ДБР паралельно з допитом Порошенка

2 хв читати
Венедиктова просить нардепів не приходити в ДБР паралельно з допитом Порошенка

Тимчасовий виконувач обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедиктова просить народних депутатів, які бажають з нею зустрітися, робити це не під час допиту в Бюро п'ятого президента України, лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка.

"Щодо невідкладного прийому депутатів особисто мною. Шановні народні депутати, я працюю, у мене розписаний графік. У мене є зустрічі та наради, я працюю заради інтересів й інших громадян України, а не живу тільки інтересами народних депутатів. І все ж рішення Конституційного Суду чітко свідчить, що такий невідкладний прийом народного депутата - це той, який не може бути відкладений на тривалий час і здійснюється раніше прийому інших посадових осіб і громадян. Якщо ви вважаєте за необхідне зустрітися зі мною - зустріньмося! Але я дуже прошу - не робіть це паралельно з допитом громадянина Порошенка", - заявила Венедиктова у відеозверненні, опублікованому на сайті Бюро.

Вона наголосила, що такі дії нардепів схожі на вплив у слідчі дії. "До того ж він (Порошенко – ІФ) 27 разів не з'являвся на допити", - додала т.в. о. директора ДБР.

Також вона зазначила, що ДБР відповідає в чітко встановлений законом термін на всі звернення громадян і просить не маніпулювати на цій темі.

"Крім того, я хочу повідомити Петру Олексійовичу. Я не спілкуватимуся телефоном. І не знаходьте будь-який інший привід, на кшталт звернення громадян. Я не є керівником органу досудового розслідування, тому, будь ласка, про всі кримінальні провадження, за якими ви проходите свідком, спілкуйтеся зі слідчими", - сказала Венедиктова.

Як повідомлялося, 24 січня народні депутати з фракції "Європейська солідарність" прийшли в Державне бюро розслідувань (ДБР), щоб заявити керівництву ДБР про неприпустимість призначення першим заступником ДБР адвоката екс-президента Віктора Януковича Олександра Бабікова, а також про неприпустимість політичних переслідувань, які були ініційовані екс-директором ДБР Романом Трубою за наказом офісу президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА