12:49 28.01.2020

Порошенко в Брюсселі: Президент РФ має нести відповідальність за агресію проти України

1 хв читати
Порошенко в Брюсселі: Президент РФ має нести відповідальність за агресію проти України

Україна має забезпечити збереження євроінтеграційного вектора розвитку, і не можна допустити, щоб за розмовами про євроінтеграцію саботувався процес цих реформ, заявляє п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Ми боротимемося за те, щоб європейський, євроінтеграційний, євроатлантичний трек був збережений. Бо інколи, на жаль, під час розмов, що всі нібито підтримують європейську інтеграцію, нічогісінько в цьому напрямку не робиться", - зазначив Порошенко в Брюсселі.

Як повідомляється на сайті "Європейської солідарності" у вівторок, політик назвав "де-факто поразкою України в ПАРЄ" повернення РФ до асамблеї. "І на сьогоднішній день нам доводиться воювати за те, щоб не визнати мандат Росії. Для того щоб вона несла відповідальність. Бо не може бути так, коли Росія є країною агресором – і Рада Європи робить кроки, нібито нічого не трапилось", - зазначив він.

"І ми не можемо допустити "детоксикацію" Путіна (президент РФ Володимир Путін - ІФ) - коли Путін буде повертатися в нормальне життя, стане "рукопотискаємим". Ми точно будемо робити все для того, щоб мотивувати Путіна припинити агресію проти нашої держави, щоб мотивувати Путіна відновити суверенітет і понести відповідну відповідальність за цю агресію", - зазначив Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА