16:12 28.01.2020

Без ефективного санкційного механізму Рада Європи перетвориться у “клуб за інтересами” - Олексій Гончаренко

2 хв читати
Без ефективного санкційного механізму Рада Європи перетвориться у “клуб за інтересами” - Олексій Гончаренко

Наразі триває сесія ПАРЄ, де на голосування найближчим часом мають винести резолюцію, що значно ускладнить механізм запровадження санкцій проти країн-порушників. При цьому без ефективного санкційного механізму Рада Європи перетвориться у такий собі «клуб за інтересами». Так заявив народний депутат Олексій Гончаренко у своїй статті на ресурсі Atlantic Council.

«У червні 2019 року проросійське лобі в ПАРЄ таки змогло провести рішення, згідно з яким Асамблея урізала собі можливість накладати істотні санкції на делегації, які порушують свої статутні зобов'язання або не поважають фундаментальні принципи та цінності Ради Європи, і тим самим відкрила свої двері для повернення російської делегації. ПАРЄ любить називати себе сторожовим псом демократії, прав людини та верховенства права в Європі. Але кому потрібен сторожовий пес, який не здатний  вкусити?», – пише Гончаренко.

За словами нардепа, українська делегація ПАРЄ зробить усе можливе для того, щоб поточна резолюція, що пропонує ускладнити існуючі механізми санкцій, була змінена та стала більш реалістичною. На думку Гончаренка, Рада Європи повинна бути здатна ефективно захищати права людини та європейські цінності по всій Європі, а також реагувати на виклики та кризи, які виникають в організації.

«Усе це означає враховувати інтереси всіх членів, а не ставати інструментом для політичних програм окремих держав», – підсумовує народний депутат.

Atlantic Council — аналітичний центр, неурядова організація США, яка переважно займається міжнародними відносинами атлантичної спільноти, дослідженнями глобальної безпеки і економічного розвитку. Експерти цієї організації брали участь у підготовці санкцій проти високопоставлених росіян, які були введені США в 2018 році.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА