Політика

Зеленський збільшив граничну чисельність апарату РНБО та посилив Наццентр кібербезпеки

Президент України Володимир Зеленський ввів у Національному координаційному центрі кібербезпеки посаду заступника керівника, яким буде заступник секретаря РНБО України, до відання якого належать питання кібербезпеки, а також вніс до складу центру міністра цифрової трансформації України.

Це передбачено в указі глави держави про внесення змін до указу від 7 червня 2016 року про Національний координаційний центр кібербезпеки.

Заступник за відсутності керівника центру або за його дорученням скликає засідання центру й головує на них; представляє центр у відносинах із державними органами, підприємствами, установами та організаціями, зокрема міжнародними, а також громадськими об'єднаннями.

Пункт положення про основні завдання центру доповнено формулюванням про здійснення координації та контролю за діяльністю суб'єктів сектора безпеки та оборони, які гарантують кібербезпеку.

Також доповнено завдання центру, зокрема, щодо здійснення аналізу стану кіберзахисту критично важливих об'єктів інфраструктури.

Тепер Національний центр кібербезпеки для виконання покладених на нього завдань має право в установленому порядку ініціювати проведення аудиту інформаційної безпеки державних інформаційних ресурсів і критично важливих об'єктів інфраструктури.

Крім того, змінами до указу від 27 січня 2015 року про питання апарату РНБО Зеленський збільшив граничну чисельність апарату РНБО зі 160 до 190 штатних одиниць.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ