13:14 09.02.2020

Глава дипломатії ЄС обговорив у США конфлікт в Україні, близькосхідну ситуацію, СВПД

2 хв читати
Глава дипломатії ЄС обговорив у США конфлікт в Україні, близькосхідну ситуацію, СВПД

Під час візиту в США, що завершився напередодні, високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель висловив позицію Євросоюзу щодо останніх міжнародних подій, повідомляє в неділю в Брюсселі Європейська зовнішньополітична служба (ЄВС).

"Високий представник і держсекретар (США Майк Помпео - ІФ)... обговорили конфлікт на сході України, необхідність цілковитого виконання Мінських угод і незаконну анексію Росією Криму і Севастополя. Вони висловили свою цілковиту підтримку територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України", - наголошується в комюніке ЄВС.

Сторони обговорили необхідність знайти мирне вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту, і Боррель запропонував підтримку Європейського Союзу "всім зусиллям, спрямованим на відродження політичного процесу і переговорів відповідно до міжнародного права, яке забезпечує рівні права і є прийнятним для обох сторін", йдеться в повідомленні.

Глава дипломатії ЄС і держсекретар США також розглянули ширшу ситуацію на Близькому Сході, включно з Сирією і Лівією.

"Жозеп Боррель відзначив свою рішучість у сприянні деескалації та відновленню стабільності в регіоні", - йдеться в повідомленні ЄВС.

Високий представник ЄС із закордонних справ під час обміну думками "підтвердив цілковиту прихильність Європейського Союзу збереженню Спільного всеосяжного плану дій (щодо іранської ядерної програми - ІФ) і висловив сподівання, що Іран повернеться до дотримання своїх ядерних зобов'язань", наголошується в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили можливості продовження партнерства між ЄС і США на Західних Балканах, а також зусиль зі стабілізації на Африканському континенті.

У повідомленні ЄВС наголошується, що на зустрічах з представниками адміністрації та конгресу США Боррель "підтвердив тісний трансатлантичний зв'язок між європейцями і народом США, який необхідний для безпеки і процвітання трансатлантичного регіону і територій за його межами".

У документі наголошується, що під час своїх зустрічей Боррель наголошував і висловлював впевненість у важливості продовження тісного і регулярного діалогу між ЄС і США на відповідних рівнях.

У комюніке наводяться слова Борреля, що"міжнародний порядок денний, що грунтується на довірі між ЄС і США, є ключем до успішного вирішення глобальних проблем".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА