12:14 14.02.2020

Офіс президента Зеленського в суді вимагатиме спростувань і вибачень від "Схем"

3 хв читати
Офіс президента Зеленського в суді вимагатиме спростувань і вибачень від "Схем"

Офіс президента України звертається до суду з позовом, в якому вимагатиме від програми "Схеми" спростувань і вибачень у зв'язку з повідомленнями про нібито зустріч президента Володимира Зеленського з секретарем Радбезу Росії Миколою Патрушевим в Омані.

"Офіс президента України заявляє, що інформація, викладена у сюжеті програми "Схеми" про зустріч президента України з високопосадовцем Російської Федерації, яка нібито мала місце в Омані, цілком і повністю не відповідає дійсності", - йдеться в поширеному в четвер повідомленні прес-служби президента.

"Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто або в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб із Миколою Патрушевим", - наголошується в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, "оприлюднення висновків, які ґрунтуються не на фактах або свідченнях, а на домислах і відомостях з якихось таємних "джерел", яке має місце у випуску програми "Схеми" Офіс президента України розцінює як відверту маніпуляцію громадською думкою".

"Коли таку маніпуляцію здійснюють у соціальних мережах анонімні акаунти в рамках інформаційних операцій агресора проти України, це ще можна пояснити логікою гібридної війни. Але коли так само вчиняють українські журналісти – це виходить за межі уявлень про вільну журналістику як таку", - йдеться в повідомленні.

"Офіс президента України чекає від програми "Схеми" спростування відомостей, що не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі. Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень. Також вважаємо своїм обов’язком звернути увагу суспільного мовника – телеканалу "UA: Перший" на розповсюдження в його ефірі інформації, що не відповідає дійсності та є відвертою маніпуляцією громадською свідомістю", - наголошується в повідомленні прес-служби глави держави

Як повідомлялося, в розслідуванні програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект Української служби "Радіо Свобода" і телеканалу "UA: Перший"), яке вийшло 13 лютого, стверджується, що чартерний літак, яким президент України Володимир Зеленський 8 січня терміново повертався зі столиці Оману Маскату до Києва, нібито раніше прилетів до Оману з Москви, згідно з "інформацією з публічних онлайн-сервісів відстеження повітряних суден".

"Саме на його борту, за даними джерела "Схем", 8 січня близько першої години ночі до Оману із Москви прилетів російський державний діяч Микола Патрушев (секретар Ради безпеки Росії - ІФ). Підтвердження цієї інформації журналістам вдалося отримати і за допомогою іншого, не пов'язаного джерела в базі даних про перетин кордону Російської Федерації", - йдеться в журналістському матеріалі.

5 січня Офіс президента України повідомив, що Зеленський перебуває в Омані, куди він відбув разом із родиною рейсовим літаком власним коштом, і протягом найближчих днів у глави держави заплановано зустрічі на вищому рівні.

5 січня Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за іноземні справи Оману, Юсуфом бін Аляві бін Абдуллою і наголосив на зацікавленості України в прямих інвестиціях з Оману. 6 січня під час зустрічі з виконавчим президентом Державного генерального резервного фонду Оману Абдулсаламом аль-Муршидом Зеленський обговорив активізацію інвестиційної співпраці між країнами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА