14:24 14.02.2020

У керівництві РФ натякають на приєднання Білорусі в обмін на єдині ціни на енергоресурси, стверджує Лукашенко

3 хв читати
У керівництві РФ натякають на приєднання Білорусі в обмін на єдині ціни на енергоресурси, стверджує Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в керівництві Росії лунають натяки на можливість приєднання Білорусі в обмін на єдині ціни на енергоносії.

"У керівництві Росії натякають на приєднання Білорусі в обмін на єдині ціни на енергоносії", - сказав Лукашенко на зустрічі з колективом Свєтлогорського ЦКК. Президента цитує держагентство БілТА.

"Нічого зайвого не вимагаємо (від Росії - ІФ). Але нам кажуть: ми різні країни - натяк на те, що треба, щоб були однією країною. А як можна мати одну країну з Росією? Ви, напевно, чуєте: "Давайте включимо Білорусь до складу Росії", - продовжив глава держави.

За словами Лукашенка, в економічному плані на Білорусь у Росії починають тиснути з різних боків. Навіть забороняють показувати продукцію на виставках, зазначив глава держави. "Уже говорять: вступайте в Росію, тоді ми вам поставимо запчастини, тоді будуть інші ціни на нафту й газ. А чи будуть іще? Ось в чому питання. А не в тому, що я не договороздатний", - зауважив Лукашенко.

Він також прокоментував конспірологічні теорії про те, що президент Росії Володимир Путін хоче затриматися при владі за рахунок приєднання Білорусі. "Немає у Путіна такої мети. А якщо і була, то ми два роки тому домовилися: ніякого входження Білорусі до Росії бути не може. Але я пожартував - у кожному жарті є частка жарту: єдина держава можлива - якщо Росія вступить до складу Білорусі, якщо білоруський президент стане президентом цієї об'єднаної держави. Не обов'язково Лукашенко. Може, ваш керівник. А найкраще - Наталія Іванівна Кочанова (спікер верхньої палати білоруського парламенту - ІФ) - перша жінка, але надійна буде. Чому ми можемо туди вступити, а вони ні? І якби росіянам ми цю альтернативу запропонували, вони могли б і не відмовитися", - сказав глава держави.

Водночас президент зазначив, що ні білоруський, ні російський народи ніколи не захочуть піти цим шляхом.

"Ось ви не антиросійські люди, а нормальні білоруси, люблячі, які поважають росіян. Але постав перед вами запитання, чи хочете ви такого об'єднання, щоб Білорусь увійшла до складу Росії, - 120% скажуть "ні". І найдивніше, що і росіяни мені пишуть листи: "В жодному разі не входьте до складу Росії". Але комусь там хочеться, щоб була одна країна - тоді будуть єдині ціни", - заявив Лукашенко.

Як пише близький до прес-служби глави білоруської держави Telegram-канал "Пул Першого", Лукашенко, зокрема, зазначив, що "вони розуміють інтеграцію як поглинання Білорусі". "Це не інтеграція! Це інкорпорація! На це я ніколи не піду", - сказав він.

"Пам'ятайте - ваш перший президент, якого ви колись обрали, ніколи не стане останнім. Уже після мене - думайте, як жити. Але і коли я буду жити, але не буду президентом - я буду завжди боротися, щоб наша земля залишалася суверенною і незалежною", - додав глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА