12:55 17.02.2020

Корнієнко запропонував посилити відповідальність за образу та наклеп проти військовослужбовців

2 хв читати
Корнієнко запропонував посилити відповідальність за образу та наклеп проти військовослужбовців

Відповідальність за образи та наклеп щодо українських військовослужбовців необхідно посилити, вважає перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Минула річниця президентської кампанії, і у нас сезон якихось сплесків обговорення тих процесів, які були рік тому - і проявляються у вигляді підвищення градуса обговорень у соціальних мережах, навіть повернення до такого явища як мова ненависті. Звучать заклики, образи, зокрема на адресу військовослужбовців, і це роблять люди, пов'язані з колишнім верховним головнокомандувачем. Це неприпустимо, і у нас є пропозиція до обговорення: посилити відповідальність за наклеп і образу військовослужбовців - винести це окремим пунктом", - заявив Корнієнко у понеділок на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради.

Він зазначив, що така норма передбачена стосовно будь-якого громадянина, однак висловився за виділення конкретного пункту про військовослужбовців.

Раніше у суботу колишній волонтер і екс-радник п'ятого президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков відреагував на ініціативу нинішнього президента Володимира Зеленського про спільне патрулювання державного кордону на Донбасі українськими військовими, з бойовиками та спостерігачами ОБСЄ, постом у Facebook, в якому провокаційно висловився про українських військових, які підтримали Зеленського на президентських виборах.

Пост викликав резонанс, після чого Бірюков видалив його і пояснив, що не мав на меті образити ЗСУ, а висловив особисту думку, пов'язану з відповідною ініціативою глави держави, "який прийшов до влади, зокрема завдяки голосуванню військовослужбовців".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА