15:59 18.02.2020

Естонія засуджує атаку бойовиків на позиції ООС на Донбасі та порушить питання ескалації на засіданні Радбезу ООН

1 хв читати
Естонія засуджує атаку бойовиків на позиції ООС на Донбасі та порушить питання ескалації на засіданні Радбезу ООН

На засіданні Ради безпеки ООН у вівторок естонська делегація порушить питання ескалації бойовиками ситуації на Донбасі, заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

"Рішуче засуджую цинічні спроби підтримуваних Росією сил підірвати крихкий статус-кво біля Золотого в Україні сьогодні. На Раді безпеки ООН сьогодні Естонія підніме це ще одне дуже серйозне порушення Росією Мінських угод і обіцянок, які вона дала в Парижі", - написав він у Twitter у вівторок.

Також міністр назвав ці дії сил, підтримуваних РФ, "грубим порушенням Мінських угод і прикрою демонстрацією неповаги Росії до підтвердженої нею прихильності припиненню вогню під час паризької зустрічі". "Конфлікт далекий від замороженого", - зазначив Рейнсалу.

У свою чергу президент Естонії Керсті Кальюлайд пізніше на сторінці у Twitter наголосила на необхідності об'єднання з Україною у зв'язку з порушенням Росією взятих на себе зобов'язань.

"Сьогоднішні атаки підтримуваних Росією сил на сході України порушують Мінські угоди й мають бути засуджені міжнародною спільнотою. Україна веде гарячу війну в центрі Європи. Війну цінностей і принципів. Нам потрібно об'єднатися з Україною", - написала президент Естонії.

Як повідомлялося, внаслідок бойового зіткнення, що розпочалося у вівторок уранці через атаку бойовиками позицій українських підрозділів поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний (Луганська область), загинув один український військовий, четверо дістали поранень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА