Політика

США не визнають, і ніколи не визнаватимуть претензії Росії на суверенітет над півостровом Крим

У шосту річницю окупації Криму Росією державний секретар США Майк Помпео виступив з офіційною заявою, в якій підкреслив, що США не визнають, і ніколи не будуть визнавати претензії Росії на суверенітет над півостровом Крим.

"Сполучені Штати підтверджують: Крим - це Україна. Як підкреслено в нашій Кримській декларації в липні 2018 року, США ніколи не визнають претензій РФ на суверенітет над півостровом. Ми закликаємо Росію припинити окупацію Криму", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті Держдепу США.

Держсекретар США зазначив, що окупація Криму та посилення мілітаризації півострова "становить загрозу для загальної безпеки", а утиски окупаційною владою прав і свобод жителів Криму є неприпустимими.

"Світ ніколи не забуде російського вторгнення в Україну, яке триває. США засуджують незаконні дії Росії в Криму, її агресію проти України на Донбасі, і зберігатимуть у силі санкції проти РФ, поки вона не поверне Крим під контроль України та повністю не виконає свої "зобов'язання в рамках Мінських угод", - підкреслив Помпео.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ