Політика

Влада довела свою безпорадність у боротьбі з поширенням коронавірусу - Тимошенко

 Українська влада не готова до боротьби з поширенням коронавірусу й продовжує робити вигляд, що нічого не відбувається, вважає голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Перше, що потрібно було зробити, – відновити діяльність санітарно-епідеміологічної служби та можливість виклику лікаря додому. Як тільки стало відомо про стрімке розповсюдження коронавірусу у світі, потрібно було скоординуватися з усіма країнами, які мають спеціальні експрес-тести для виявлення коронавірусу, і з тими країнами, які вже почали займатися розробкою вакцини. Але, на жаль, влада згаяла час, загралася в "мовчанку" і тим самим лише розігнала паніку", - заявила Тимошенко, передає прес-служба політсили.

Наразі люди не знають, чи готова країна протистояти поширенню хвороби, наголосила Тимошенко. Невідомо, яких заходів безпеки вживають, наскільки готові лікарі, і немає довіри до влади.

"Чому сьогодні про медичні питання говорить міністр економіки? Чому міністр охорони здоров’я без медичної освіти й взагалі без розуміння, якою сферою вона керує. І взагалі, як може міністр охорони здоров’я під час таких ризиків, які постали перед Україною в контексті світової епідемії, самоізолюватися на чотирнадцять днів у Нових Санжарах і керувати через скайп?" - зазначила Тимошенко.

Вона вважає, що "влада не пройшла "тест на коронавірус" і довела свою безпорадність.

"Рятувати треба українців, звичайних громадян, які вже перебувають в групі ризику. І діяти негайно, не зволікаючи, та водночас розумно, виважено і професійно!" - резюмувала Тимошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ