Політика

Вільна економічна зона "Крим" є легалізацією відносин з окупантом, вважає нардеп Рахманін

Закон №1636-VII про створення вільної економічної зони (ВЕЗ) "Крим", ухвалений Верховною Радою в серпні 2014 року після анексії півострова Російською Федерацією, має бути скасовано, вважає голова фракції "Голос" Сергій Рахманін.

"Має піти в небуття абсолютно ганебний режим вільної економічної зони "Крим", який фактично легалізує наші взаємини з окупантом. Це ганебна практика, яку ми чомусь так довго ковтаємо", - заявив Рахманін у четвер на презентації плану "Голос розуму: Стратегія холодної деокупації".

Законом №1636-VII, ухваленим Верховною Радою VII скликання 12 серпня 2014 року, передбачено, що в рамках ВЕЗ "Крим" створюється вільна митна зона, яка за своїм функціональним видом є одночасно вільною митною зоною комерційного, сервісного та промислового типу.

Згідно з діючими нормами, на території ВЕЗ "Крим" не стягуються загальнодержавні податки і збори, а також збір на обов'язкове державне пенсійне страхування. Будь-які доходи, одержані резидентами ВЕЗ "Крим" на цій території, підлягають оподаткуванню як іноземні доходи.

На території зони може застосовуватися мультивалютний режим, за яким в оплату приймається і гривня, і валюти іноземних держав, включені до 1-2 груп Класифікатора іноземних валют та банківських металів НБУ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ