12:30 10.04.2020

Відповідь української влади на пандемію Covid-19 була ранньою і рішучою - посол ЄС

2 хв читати
Відповідь української влади на пандемію Covid-19 була ранньою і рішучою - посол ЄС

Відповідь уряду України на пандемію коронавірусу Covid-19 була ранньою і рішучою, заявив глава Представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас.

"Я дуже ретельно дотримуюся всіх заходів, обмежень і приписів української влади. Якщо подивитися на глобальну картину, на якому рівні уряди вживають заходи, то можна зробити висновок, що відповідь України була ранньою і рішучою. І, очевидно, я не маю компетенції пропонувати щось. Але з того, що я бачу, - відповідь була ранньою, зрозумілою і рішучою", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому посол ЄС зазначив, що всі країни, які вжили цих заходів, стикаються з дуже критичним викликом, дуже критичним балансуванням.

"Велику частину української економіки було закрито. Цього ранку я читав новини, що 6% українських компаній уже на межі банкрутства або йдуть із бізнесу та закриваються. Ви чули, що, зокрема, сказав прем'єр-міністр Шмигаль про продовження роботи, аналіз, про те, на якій стадії економіка зможе знову відкритися. Це дуже важкий вибір. І я поважаю всіх політичних лідерів, які мусять стикатися з цим вибором", - наголосив Маасікас.

Крім того, він зазначив, що дуже цінує співпрацю з Міністерством закордонних справ України щодо повернення громадян країн ЄС і українців на батьківщину під час пандемії.

"Насамперед у контексті нашої співпраці я хочу зазначити, що я ціную дуже хорошу співпрацю, яку ми й посольства країн-членів ЄС мали з українською владою, особливо з Міністерством закордонних справ України та міністром Кулебою, щодо того, як організувати спеціальні літаки, допомогти громадянам ЄС і українським громадянам, членам сімей громадян ЄС виїхати з України. Це було дуже хороше та безперебійне співробітництво, яке я ціную", - пояснив посол.

Також він повідомив, що дуже цінує те, яких зусиль докладає влада України, щоб координувати допомогу.


Повний текст інтерв'ю з Маасікасом буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА