19:23 01.06.2020

Путін і Трамп обговорили телефоном саміт G7, COVID-19, нафтовий ринок - Кремль

2 хв читати
Путін і Трамп обговорили телефоном саміт G7, COVID-19, нафтовий ринок - Кремль

Президенти Росії та США Володимир Путін і Дональд Трамп обговорили телефоном ситуацію з COVID-19, запуск пілотованого космічного корабля Crew Dragon, проведення саміту G7, а також ситуацію на нафтовому ринку, повідомила прес-служба Кремля.

"Проведено обмін думками щодо вжитих в обох країнах заходів для боротьби з коронавірусом. Володимир Путін висловив вдячність у зв'язку з постачанням до Росії американських апаратів штучної вентиляції легенів", - ідеться в повідомленні.

Путін, наголошується в повідомленні, привітав свого американського колегу "з успішним запуском пілотованого космічного корабля "Крю Дрегон", що доставив американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію". "Підтверджено взаємну налаштованість на розвиток взаємовигідної співпраці в космічній сфері", - додали в Кремлі.

Лідери двох країн також розглянули стан справ на світовому нафтовому ринку в контексті реалізації угоди "ОПЕК плюс". "Констатовано, що ця багатостороння домовленість, досягнута за активної підтримки президентів Росії та США, веде до поступового відновлення попиту на нафту і стабілізації цін", - наголошується в повідомленні прес-служби Кремля.

"Дональд Трамп поінформував про свою ідею проведення саміту "Групи семи" з можливим запрошенням лідерів Росії, Австралії, Індії та Республіки Корея", - йдеться в повідомленні.

"Відзначено важливість активізації російсько-американського діалогу у сфері стратегічної стабільності й заходів довіри у військовій сфері", - додали в прес-службі.

Лідери під час телефонної розмови домовилися про продовження контактів на різних рівнях.

У прес-службі додали, що телефонна розмова відбулася за ініціативою американської сторони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА